Saturday , 1 October 2022, 10:19

Amendă record pentru un taximetrist prins cu multe nereguli

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui care acționau împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, pe str. Șoseaua Bacăului din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru verificare, un autoturism care efectua transport persoane, în regim taxi, înmatriculat în județul Vaslui, aparținând unui operator de transport din aceeași localitate.

 În urma controlului, s-a constat că autovehiculul are înmatricularea suspendată din data de 06.04.2021 (I.T.P. fiind expirată din data de 05.04.2021) și prezenta deficiențe la sistemul de iluminare.

Totodată, s-a constatat că autovehiculul nu deține asigurare de Răspundere Civilă Auto valabilă iar certificatul de agreere era expirat din anul 2020.

În cauză, au fost informați și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, care s-au deplasat la fața locului în vederea verificării respectării, de către angajator, a prevederilor Legii 53/2003 și luarea măsurilor legale.

Conducătorul auto (un bărbat de 45 de ani din mun. Vaslui) a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 și a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, cu amenda in cuantum de 4045 lei, iar oparatorul de transport a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 lei, fiind totodată reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare, în vederea suspendării înmatriculării pentru o perioada de 6 luni și suspendarea autorizației taxi pentru 1 lună.  

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *