ActualitateLocal

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită oficială la Vaslui


Prefectul Isabel BOGDAN și subprefectul Mircea GOLOGAN l-au avut astăzi ca oaspete pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Hans Klemm.
Întâlnirea a celebrat o donaţie de cărţi de referinţă din literatura americană clasică şi contemporană, pentru copii şi tineret, către Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.
Ambasadorul american a fost condus de Gelu Bichineț, directorul instituției, alături de ceilalţi invitaţi, prin spaţiile bibliotecii, punctul terminus fiind sala TinArt, unde a avut loc celebrarea propriu-zisă a „Raftului American”. În faţa sălii pline, prefectul Isabel BOGDAN i-a vorbit înaltului oaspete despre zestrea culturală a judeţului, despre Alexandra Nechita și Viviana Grădinaru, două vasluience, care fac cinste județului în SUA.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a exprimat regretul că timpul e prea scurt pentru ca ambasadorul american să poată vedea măcar parte din valorile judeţului, sugerând o dată viitoare pentru o vizită mai amplă.
”Vă mulțumim pentru gestul dumneavoastră de a dona această colecție pentru Biblioteca Județeană. Vă asigur că toate cărțile vor fi citite pentru că în județul Vaslui se citește. Dovadă că vasluienii sunt reprezentativi în domeniile cercetare, cultură, artă și sport. Amintim aici pe micuța Picasso, Alexandra Nechita, născută la Vaslui, sau pe Viviana Grădinaru, un renumit cercetător în SUA, plecată de la Vaslui. În volumele donate descoperim cu bucurie autori ai literaturii americane clasice, alături de autori contemporani, cunoscuți deja publicului român. Așadar, Excelența Voastră, permiteți-mi să vă mulțumesc în numele comunității noastre pentru frumosul dar pe care l-ați făcut și vă asigurăm că îl vom prețui cum se cuvine”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.
Înainte de inaugurarea ”Raftului American”, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a avut o întrevedere cu prefectul Isabel BOGDAN, președintele CJ, Dumitru Buzatu, și primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, cu privire la oportunitățile de colaborare în domeniul socio-economic și cultural.

Related Articles

Back to top button