Ambasadorii Vasluiului la Paralia Dance


La invitația lui Milenko Anderski, presedintele IMMF Ohrid-Macedonia, ansamblul coregrafic “Prietenia” Vaslui, în a cărui componență au fost formațiile coregrafice “Style”, antrenor prof. Alis Vârlănuță – “Prietenia”, antrenor prof. Elena Anușca-Doglan, de la Palatul Copiilor, și “Olimpienii”, antrenor prof. Gabriela-Lolica Antipa, de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, au participat în perioada 11-16 iunie la Festivalul Internațional “Dans în Paralia” – 2018, în compania ansamblurilor coregrafice din Bulgaria, Bosnia –Herțegovina, Muntenegru, Polonia, Serbia.
”Participarea la acest festival fost o oportunitate de promovare a valorilor cultural românești în context european, de a ne face noi prieteni și de a stabili noi parteneriate de colaborare cu reprezentanții altor țări. Efortul făcut pe toate planurile pentru a ajunge la Paralia-Katerini a fost foarte mare și nu poate fi descris în cuvinte. Dar, cum vinul cu cât este mai vechi cu atât este mai bun, așa și acest eveniment va fi apreciat în timp ca ceva extraordinar și care a lăsat o “urmă”frumoasă și de neuitat pentru mii de oameni din numeroase țări care ne-au văzut. Prin fața ochilor lor va trece ca un film de excepție chipul copiilor noștri frumoși, inteligenți, expresivi, civilizați”, a spus prof. Elena Anușca-Doglan.
Parada țărilor participante, spectacolul și acordarea diplomelor de participare, au fost momentele oficiale ale Festivalului Internațional “Dans în Paralia” – 2018.
”Felicitări antrenorilor pentru pasiunea și dăruirea totală cu care își fac datoria!
Mulțumim Primăria Municipiului Vaslui, mulțumim domnule primar, ing. Vasile Pavăl, pentru preocuparea de a promova în lume valorile culturale și spirituale românești. Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Vaslui care a avut ȋncredere ȋn capacitatea noastră de performanță internatională. Mulțumim părinților, mulțumim Palatului Copiilor Vaslui, mulțumim Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, mulțumim S.C. ,,Transurb” S. A. Vaslui, mulțumim translatorilor, prof. Mirela Nistoroschi și prof. Adrian Gherghe, mulțumim profesorilor însoțitori, Săvescu Carmen, Lisevici Gabriela, Botezatu Ana-Maria, mulțumim tuturor care au fost alături de noi, împreună realizând un obiectiv foarte important: promovarea corectă a imaginii României în lume! Mulțumim organizatorului, domnul Milenko Anderski și staf-ului său, mulțumim Alexios Karathanasis și echipei de la hotelul “Eri” pentru strădania de a ne simți bine pe tot parcursul șederii noastre la Paralia”, a mai declarat prof. Anușca-Doglan Elena.
Trupa Style, de la Palatul Copiilor Vaslui, format din 19 copii frumoși și talentați, și-a îndeplinit obiectivul: distracție, dans, prietenie. Experiența și talentul le-au adus vasluiencelor noi aprecieri, laude și aplauze furtunoase și binemeritate.
Curiozitate, bucurie, emoție, împlinire sunt trăirile copiilor Olimpieni de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui.
”Emoții mari în sufletele noastre în glas și în pas de dans pe meleagurile olimpice, cu mândria în suflet de român și atrăgând toți românii de acolo spre delegația noastră ne-am simțit “vedete”. Am primit felicitări de la românii aflați în vacanță acolo sau care lucrau și-au exprimat dorința de-a le dansa copiii și în localurile lor, atât de entuziaști erau.Ne-am bucurat de invitații, poze făcute împreună și îmbrățișări călduroase, fericiți că suntem de-ai lor și că participăm la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”. Mulțumim organizatorilor pentru că au făcut posibilă organizarea acestui eveniment”, a spus prof. Gabriela-Lolica Antipa.
Participarea formației “Prietenia” Vaslui la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”, a reprezentat pentru copii răsplata binemeritată pentru efortul depus la antrenamente pe parcursul anului școlar 2017-2018

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autocamion furat din Spania, descoperit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Vasluienii au venit în număr mare la ”Noaptea muzeelor”

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *