Alarmă în comuna Epureni, după ce au fost descoperiți doi mistreți morți

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB), care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA), după ce au fost confirmate două cazuri în comuna Epureni.

Pe Fondul de Vânătoare 39 Epureni au fost găsiți doi mistreți morți, iar rezultatele probelor prelevate confirmă apariția unui nou focar de pestă porcină africană.

Autoritățile au luat o serie de măsuri de punere sub supraveghere a zonei afectate și instituirea de restricții privind mișcarea de suine din zonele afectate de boală.

”Facem apel din nou, pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Totodată atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic. Având în vedere evoluția alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituția Prefectului – județul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale și către cetățeni să trateze cu maximă responsabilitate acțiunile care țin de prevenirea răspândirii virusului și recomandă să respecte cu strictețe toate acțiunile impuse de autoritățile competente. Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgență medicului veterinar sau autorităților publice locale”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

11 vasluieni au rămas fără permisul de conducere, iar alți 33 au fost amendați pentru viteză!

În perioda 26-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, …

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *