Tuesday , 31 January 2023, 12:58

Agitație în zona Traian din municipiul Vaslui: o echipă de muncitori a dat peste un arsenal de muniție!

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost alertată astăzi, după ce muncitorii care efectuau lucrări de instalare a unor cabluri electrice subterane au dat peste un adevărat arsenal de muniție.

Pirotehniștii au izolat imediat zona, după ce au descoperit mai multe elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Aceștia a intervenit pentru asanarea terenului de muniție.

„Echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt și alte elemente de muniție. După aproximativ două ore și jumătate, misiunea a fost încheiată, pirotehniștii transportând la depozitul special construit, nouă elemente de muniție rămasă neexplodată. Au fost descoperite 2 proiectile acuplate perforante, cal. 76,2 mm, 2 tuburi proiectil, 2 focoase de grenadă, 1 proiectil acuplat exploziv, cal. 75 mm, 1 proiectil exploziv, cal.75 mm și 1 proiectil subcalibru perforant, cal. 76,2 mm”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

În urmă cu doi ani, în zona Traian au fost găsite alte elemente de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *