Agenți economici, prinși în ofsaid de polițiști și inspectorii ITM Vaslui

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au derulat o acțiune pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

De asemenea, acțiunea a vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), dar și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu ordonanțele militare emise.

În cadrul  acțiunii, au efectuat controale la peste 10 agenți economici și au fost legitimate peste 25 de persoane,  în urma neregulilor constatate, s-au aplicat 9 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 lei.

Totodată, a fost ridicată,  în vederea confiscării, cantitatea de 1295 kilograme legume comercializate fără documente legale de proveniență, în valoare totală de peste 4.300 lei.

În cadrul acțiunii, inspectorii  Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 180.000 lei, pentru abateri săvârșite în Codul Muncii (Legea 53 din 2003 – republicată).

Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni prevăzută și sancționată de art. 9, alin. 1, din Legea nr. 241 din 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

 Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *