Agenți economici amendați de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate.

Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 65 de agenți economici și au fost legitimate peste 90 de persoane. Astfel, a fost constatată săvârșirea a 2 infracțiuni prevăzute de art. 102 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost aplicate și 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 67.500 de lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 14 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 9 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și una prevăzută de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.  

Mai mult, au fost confiscați peste 4.500 de lei, precum și mai multe bunuri (produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, băuturi alcoolice și țigarete,), în valoare de peste 1.500 lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Accident cu victime în zona Dedeman! O persoană a rămas încarcerată!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *