Adevărate cadavre pe 4 roți descoperite de polițiști pe drumurile publice

Săptămâna trecută, polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea reducerii cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor, prin sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii auto care circulă cu vehicule ce prezintă defecțiuni tehnice.

Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă (cu masa totala maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone), autovehiculelor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și celor destinate transportului de persoane, în regim taxi.

În cadrul activităților derulate de către cei peste 20 de polițiști, au fost verificate peste 120 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58.000 de lei.

Dintre acestea, 190 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 55 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: constatarea de defecțiuni tehnice la mecanismul de direcție (6) și alte cauze (2).

Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defecțiuni tehnice (51) și valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (4).

Față de 6 autovehicule (cele la care au fost constatate defecțiuni tehnice la mecanismul de direcție) a fost dispusă și măsura imobilizării. Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Show live cu Raluka și Proiectul Balkanic la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

În prima seară din cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, mii de vasluieni s-au distrat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *