Friday , 26 February 2021, 23:22

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă activităţile ilicite şi anturajele delincvente constituie priorităţi ale  Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, jandarmii vasluieni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității  şi Biroul de Siguranţă Şcolară au desfăşurat o acţiune de prevenire de prevenire a infracţionalităţii în rândul elevilor.

Pentru informarea și responsabilizarea tinerilor au fost desfășurate activități de prevenire în unități de învățământ din cliclul primar, gimnazial și liceal din municipiul Bârlad şi comunele arondate.                 

Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordată siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying, prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea consumului de alcool și droguri, limitele răspunderii penale a minorilor.

Totodată au fost făcute recomandări pentru respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV 2(respectarea distanţării fizice şi suprafeţei alocate fiecărui copil, purtarea măştilor de protecţie sanitară atât de către copii cât şi de către cadrele didactice, în unităţile de învăţământ, zonele adiacente şi mijloacele de transport în comun.

Activităţile derulate fac parte din prioritatea national-locală de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un depozit de furaje din Cotic făcut scrum de la o țigară aruncată aiurea!

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de …

Incendiu într-o scară de bloc la Bârlad: 6 persoane au fost evacuate!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o autoscară …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *