Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului

Polițiștii rutieri vasluieni au pus în aplicare un plan de acțiune pentru creșterea siguranței traficului rutier. Polițiștii au desfășurat activități, în zona orașului Murgeni, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale în vigoare.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 100 de autovehicule și legitimate peste 180 de persoane. Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 lei.

De asemenea, aceștia au reținute 2 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Mai mult, au fost constatate și două infracțiuni prevăzute și sancționate de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, un bărbat de 50 de ani din orașul Murgeni a fost depistat conducând un autovehicul pe drumul național DN24A, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 19:45, un bărbat de 59 de ani a fost depistat conducând un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, din orașul Murgeni, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, domiciliat în Murgeni, a fost testat alcoolscopic fiind pusă în evidență o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *