ActualitateLocal

Accidente rutiere grave

a4156975202e39605c9e8be989ce162e_xl
În ultimele 24 de ore, pe raza județului Vaslui au avut loc două accidente de circulație grave în urma cărora o persoană a decedat, iar alte șase au suferit vătămări corporale.

În după-amiaza de 22 octombrie a.c., am fost sesizați la numărul de urgență 112 despre producerea unui accident de circulație pe un sector de drum situat între localitățile Zorleni și Popeni. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene și Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetări la locul producerii accidentului și au stabilit următoarele:
P. Loredana, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Tecuci, a condus un autovehicul pe D.N. 24 A, din direcția Zorleni către Popeni. La un moment dat a fost surprinsă de apariția pe partea carosabilă a unui vehicul cu tracțiune animală condus de C. Daniel, în vârstă de 30 de ani, din comuna Zorleni, vehicul care se deplasa în aceeași direcție si care nu era semnalizat în mod corespunzător. P. Loredana a încercat să evite impactul și a frânat, însă a acroșat căruța și ulterior autovehiculul a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un autovehicul condus în mod regulamentar de H. Claudiu, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vaslui.
La Spitalul Municipal de Urgență Bârlad au fost transportați pentru acordarea de îngrijiri medicale conducătorii auto, doi pasageri din primul autovehicul (un bărbat, în vârstă de 22 de ani și un altul în vârstă de 24 de ani, ambii din municipiul Bârlad) și 2 pasageri din al doilea autovehicul (o femeie, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Vaslui și un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Galați).
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat faptul că nu au consumat băuturi alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiuni de vătămare corporală din culpă.

În seara de 22 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați la numărul de urgență 112 despre producerea unui grav accident de circulație pe D.N. 24 A, pe un sector de drum din afara localității Stănilești. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au rezultat următoarele date:
În timp ce B. Alexandru, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Huși, conducea un autovehicul din direcția Huși către localitatea Gura Văii, comuna Stănilești, a accidentat un pieton, în vârstă de 54 ani, din comuna Drânceni, care se deplasa pe partea carosabilă, având aceeași direcția de mers. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși, însă urmare a leziunilor grave a decedat în cursul nopții.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice.
În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs tragicul eveniment, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button