ActualitateLocal

Ședința Colegiului Prefectural Vaslui


Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, a condus marți, 28 noiembrie 2017, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.
În prima parte a ședinţei, comisar șef Gabriel Cristian Laic, șeful Serviciului Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu (SCJGM) Vaslui, a prezentat un raport cu privire la managementul deșeurilor în cadrul instituțiilor publice și ce acțiuni și măsuri trebuie întreprinse pentru îmbunătățirea colectării selective a deșeurilor.
Acesta a precizat că județul Vaslui se regăsește în lista de depozite, cu cele trei platforme de depozitare a deșeurilor menajere de la Bârlad, Negrești și Huși ca fiind neconforme.
”Lucrările de închidere la cele trei depozite sunt finalizate, urmând ca procesul verbal de inspecție finală să fie încheiat după remedierea lucrărilor la depozitul Huși. Drumul perimetral și zona de nord-vest au fost afectate de alunecările de teren cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Există posibilitatea întocmirii procesului verbal de inspecție finală pentru Bârlad și Negrești, printr-o recepție parțială a lucrărilor din cadrul proiectului Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Vaslui, derulat de Consiliul Judetean Vaslui”, a precizat comisarul șef Gabriel Cristian Laic.
În a doua parte a Colegiului Prefectural, Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, a ținut să remarce că în acest an au fost organizate 29 cursuri de formare, la care au fost înscrişi 538 cursanţi şomeri şi 31 deţinuţi din Penitenciarul Vaslui.
”În primele zece luni ale acestui an au fost finalizate 29 de cursuri, din care: 18 cursuri începute și finalizate în anul 2017, cu 380 șomeri înscriși și 320 de șomeri absolvenți; 11 cursuri începute în anul 2016 și finalizate în anul 2017, la care au fost înscrisi un număr de 182 cursanți și au absolvit 154. Din cei 88 șomeri care nu au absolvit cursurile finalizate în anul 2017, unii s-au retras din motive de sănătate (medical), o parte s-au angajat și au renuntat la curs, iar alții au fost exmatriculați pentru absente nemotivate. În perioada 01.01.2017 – 31.10.2017 s-au încadrat în muncă un număr de 370 absolvenți ai cursurilor de formare profesională. Rata de plasare a absolvenţilor la 12 luni de la absolvire este aproximativ 44% din numărul total de absolvenţi”, a precizat Laura Toporăscu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button