Abuz al ISJ: Profesor ”albit” peste noapte și pus director la Palatul copiilor Vaslui!

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a decis în Consiliul de Administrație numirea Elenei Fociak în funcția de director la Palatul copiilor Vaslui, prin detașare în interesul învățământului, după ce i-a expirat mandatul Mirelei Nistoroschi.

Fostul manager nu mai e pe placul actualei conduceri de la ISJ și nu i s-a mai prelungit mandatul.

În schimb, în cazul Elenei Fociak, șefii învățământului vasluian au reușit să-i ”albească” dosarul, pentru a putea fi instalată în fruntea instituției școlare.

”În cazul numirii doamnei prof. Fociak Elena, acesta nu îndeplinea, în clar, ultimile două condiții. Comportamentul doamnei și reclamațiile ei repetate ( la D.S.P. și I.S.J. Vaslui ) la adresa conducerii și a unor colegi, a fost analizat cu simț de răspundere, de Comisia de Disciplină de la Palatul Copiilor Vaslui, respectând legislația în vigoare. Comisia a decis sancționarea doamnei prof. Fociak Elena cu ”observație scrisă”, iar Consiliul de Administrație a hotărât, în unanimitate, aplicarea sancțiunii. Ulterior, doamna prof. Fociak Elena a făcut contestație la I.S.J. Vaslui, cu intenția vădită de a face și următorul pas, ocuparea funcției de director, cu influențarea și susținerea celor la care a apelat pentru a o salva din situația conflictuală, pe care singură a creat-o. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a decis suspendarea sancțiunii incorect, întrucât cercetarea comisiei de disciplină la nivel de unitate, raportul acesteia și decizia, au fost legal întocmite, având și consultanță juridică”, a precizat deputatul Eduard Popica, care a intervenit în situația iscată la Palatul copiilor Vaslui.

Parlamentarul consideră incorectă decizia ISJ Vaslui, care la fel ca si alte decizii de schimbare a zeci de directori, trebuia făcută, măcar pentru salvarea aparenţelor, o departajare pe baza unor criterii clare, un raport de activitate sau acordul și susținerea cadrelor didactice la nivel de instituție.

”Dragi vasluieni, consider ca pentru respectarea legii și salvarea imaginii instituției ISJ Vaslui, s-ar impune o analiză corectă in vederea luării măsurilor necesare pentru a nu se compromite ideea de corectitudine, competenţă, depolitizare cum au mințit ȋn campania electorală PNL și USR!”, a conchis Eduard Popica.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *