Friday , 27 November 2020, 18:49

Absolvent de 10: Pasionat de matematică și fizică!

Sebastian Dragoș Andronic este cel de-al doilea absolvent de 10 din municipiul Vaslui.

Acesta a urmat cursurile Liceului ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui și a avut-o ca diriginte pe profesoara Luminița Răduță.

Dragoș a precizat că ultimele luni din viața de licean nu vor fi uitate niciodată, iar pandemia de coronavirus a schimbat cursul vieții multora dintre noi.

Regretul cel mare a elevului de 10 este faptul că nu și-a luat la revedere de la colegi și profesori într-o manieră mai festivistă.

Gândurile sale de viitor se învârt în jurul disciplinelor matematică și fizică, însă la momentul actual nu se vede în a-și forma o carieră la Vaslui.

Dragoș a ținut să le mulțumească părinților pentru susținere, în special mamei sale, profesorilor și prietenilor săi pentru că au fost alături de acesta în ultimii patru ani de școală.

Primarul Vasile Pavăl îi înmânează placheta de excelență

”Am avut ce învăța de la orice persoană cu care am intrat în contact”

-Dragoș, cum e această perioadă? Cât de mult te-a afectat faptul că ai fost nevoit să stai în casă?

-Evident cursul firesc al lucrurilor s-a schimbat datorită pandemiei și ca toți oamenii mi-a fost afectat programul si a trebuit să mă adaptez timpurilor pe care la trăim. Totuși mi-am valorificat timpul liber studiului și activităților extra pe care aș fi vrut să le desfășor și pentru care nu am avut timp. Firește îmi lipsesc întâlnirile cu prietenii sau colegii și nu sunt încântat de stilul de viață restricționat, dar nu mă pot declara pe deplin nemulțumit.

Regreți că nu au mai avut loc festivități de final de promoție, banchetul și momentul organizat de primărie in centru?

-Regret faptul că aceste evenimente nu s-au mai organizat, mi-aș fi dorit să îmi iau “la revedere” de la colegi într-o manieră mai festivă, dar trebuie să ne adaptăm vremurilor și să fim conștienți că sănătatea celor apropiați este prioritară.

-Cum e să fii elev de 10?

-Nu mă consider și nu m-am considerat niciodată superior față de alți elevi. Chiar dacă am depus mai mult efort în a studia la toate materiile nu consider că sunt mai de apreciat. Valoarea elevului nu constă în notele de la școală, ci în dorința de a-și găsi calea împlinirii personale și de a se autodepăși în fiecare zi. Am tot respectul pentru elevii ce își concentrează timpul dezvoltării personale.

-Ce au însemnat cei patru ani de liceu pentru tine?

-Cei 4 ani de liceu au însemnat perioada în care am reușit să mă descopar atât cine sunt ca persoană, cât și ce vreau de la viață. Am avut ce învăța de la orice persoană cu care am intrat în contact, de la profesori la elevi și nu pot să fiu decât recunoscător celor ce m-au susținut și m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi.

-Ce recomandări faci colegilor mai tineri?

-Găsiți-vă o pasiune! Valorificați-vă propria persoană, fără a-i neglija pe cei din jur, dar cele mai mari proporții de energie și creativitate sunt la vârsta adolescenței. Timpul nu iartă pe nimeni și chiar dacă petrecerile și distracția sunt o parte necesară a vieții, cea mai bună investiție o reprezintă propria persoană.

-Care sunt planurile tale de viitor? La ce facultate vrei să mergi?

-Nu pot spune cu exactitate ce carieră voi urma, pentru că viitorul este incert, eu încerc să-mi valorific abilitățile dobândite până acum, iar materiile principale pentru care m-am pregătit sunt matematica și fizica. Voi vedea în funcție de oportunități.

Te vezi peste câțiva ani la Vaslui sau în altă parte?

-Cum am mai spus, nu știu ce se va întâmpla în viitor, Vaslui este și va rămâne locul meu în care m-am format ca persoană, dar la momentul actual nu mă văd urmând o carieră în orașul natal.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproximativ 2.000 de firme din județ se vor închide din cauza pandemiei, crede președintele CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, preconizează că aproximativ 2.000 …

Accident la ieșirea spre Negrești! Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *