Monday , 23 November 2020, 18:52

A murit Rareş, elevul olimpic din Vaslui în ajutorul căruia au sărit până şi românii din străinătate

Rareș Diaconu, elevul olimpic din Vaslui bolnav de cancer, pentru care până şi românii din străinătate s-au mobilizat, ajutând cu bani pentru operaţie, a murit într-un spital din Austria.

Elev în clasa a 11-a, Rareş era olimpic la limba franceză şi a reprezentat judeţul său, Vaslui, la competiţa naţională. El nu şi-a dorit niciodată ca lumea să afle că este bolnav, încercând să ţină în interiorul familiei lupta sa cu nemilosul cancer.

Însă, colegii săi nu au putut rămâne indiferenţi la suferinţa sa şi au demarat o campanie de strângere fonduri, pentru a face rost de bani, o sumă foarte mare, care i-ar fi dat o şansă la supravieţuire.

Copiilor li s-au alăturat apoi cunoscuţii, apoi povestea lui a sensibilizat multe inimi, vasluienii implicându-se cu mic, cu mare, în a-l ajuta pe Rareş aşa cum au putut. Lupta olimpicului elev vasluian cu bola a ajuns şi la românii din străinătate, care au participat şi ei, în număr mare, la efortul colegilor şi familiei băiatului.

În ciuda tuturor eforturilor, Rareş a încetat din viaţă, într-un spital din Austria, unde se afla din luna martie.Trupul neînsuflețit al băiatului urmează să ajungă săptămâna aceasta acasă, urmând ca mai apoi să fie înmormântat în Negrești.

Colegii săi suferă enorm după aflarea veştii, iar directorul liceului unde învăţa băiatul nu a putut nici măcar să comenteze vestea, copleşit de emoţie.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

FOTO/ Patru persoane rănite într-un accident de circulaţie în care au fost implicate trei autovehicule, la Sârbi

Patru persoane au fost rănite, luni, pe DE 581, în localitatea Sârbi, în urma unui …

Un moldovean a încercat să introducă în țara natală o mașină radiată din circulație

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *