Thursday , 25 February 2021, 04:27

A fost recepționată cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din județ

Astăzi a fost făcută recepția la cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din județ.

Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea a 22 km din DJ 284, beneficiarii lucrării fiind cetățenii din municipiul Huși și din comunele Duda Epureni, Arsura și Drânceni.

”Felicit constructorul și pe cel care a efectuat expertiza, dând această soluție extraordinară, lucrarea fiind una de excepție. Urmează ca în primăvară să reabilităm și sectorul din vechiul drum, astfel încât cei 30 km până la granița cu județul Iași să fie la standarde europene și să reprezinte cu adevărat un drum județean”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a mai precizat că în următorii patru ani nu va mai exista niciun drum județean fără covor asfaltic.

”Ne dorim ca în următorii patru ani să acoperim cu covoare asfaltice toate drumurile județene, astfel încât să nu mai existe acel reproș, care a devenit național, că în județul Vaslui nu toate drumurile județene sunt acoperite cu covoare asfaltice, ca și cum în celelalte județe ar fi. Reproșul ăsta are și o valență pozitivă. Îndeamnă autoritățile locale și județean să facem pași importanți pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului Vaslui”, a mai declarat Dumitru Buzatu.

Investiția recepționată a fost una complexă. Pe lângă turnarea de covor asfaltic, au mai fost reabilitate 6 poduri și executate alte 4 poduri, fiind făcute consolidări de terasamente și drenuri.

Însă, pe o porțiune de 200 m a existat o alunecare de teren, care a întârziat finalizarea lucrării cu mai bine de 2 ani.

”Ne aflăm într-o zi frumoasă, într-un moment frumos pentru noi, constructorul Viacons Rutier și Consiliul Județean. Este o lucrare de referință pentru noi, firma Viacons Rutier, pentru proiectant și Consiliul Județean. Lucrarea în sine este o provocare. Se întinde pe aproximativ 22 km și cuprinde patru segmente, cu poduri, podețe, lucrări de artă, ziduri de sprijin. Toate acestea s-au realizat datorită colectivului de la Viacons Rutier, care a depus suflet. Din păcate, a durat cam mult. Nu datorită nouă, ci o alunecare de teren ne-a oprit din execuție mai bine de 2 ani, până s-a găsit o soluție extraordinar de bună pentru captarea izvoarelor și a apei. Mulțumim Consiliului Județean că a avut încredere în noi și am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție”, a declarat Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier Huși.

Investiția a fost în valoare de 10 milioane de euro și a fost finanțată prin PNDL.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cod galben de ceață în județul Vaslui!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă …

Bărbat din Banca, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *