Sport

”A fost o experiență unică!


Mircea Hondru, de la CS ”Liga de Est” Vaslui, a debutat cu dreptul în competițiile internaționale la seniori. Acesta a a ”explodat” la Maribor, unde a devenit campion european la tehnici speciale la seniori, individual. Vasluianul a contribuit și la medalia de aur pe echipe la spargeri forță, alături de Dragoș-Iulian Chiriac, Georgian Manea și Ștefan Frățian.
Mircea Hondru, Marcel Miron și Ștefan Frățian au ajutat România în cucerirea titlului european pe echipe la tehnici speciale.
Sportivul a mai obținut o medalie de bronz cu echipa de seniori a României, la tull.

-Cum a fost la Maribor?
-La Maribor am trăit o experiență interesantă, plăcută, unică aș putea spune, deoarece am simțit altfel această deplasare, am simțit că am rezonat mai mult ca niciodată cu locația, cu competiția, cu totul, datorată, probabil, atât a aerului specific locului, cât și a atmosferei generale creată de echipa României.

-Mulțumit de rezultate?
-Trăgând o linie aș putea spune că sunt mulțumit de rezultatele obținute, dar cum sunt o fire foarte ambițioasă și cum tind întotdeauna spre perfecțiune, as crede ca mereu este loc de mai bine deoarece consider că mai puteam urca încă o dată pe podium.

-La ce probă a fost mai dificil?
-La orice probă este dificil, deoarece un sportiv poate considera grea o probă la care nu se simte prea pregătit sau la care nu a ajuns să o perfecționeze într-atât de mult încât să spere cu adevărat la medalie. Totodată, consider că este mult mai dificil pentru un sportiv care a lucrat ore nenumărate în sală, perfecționându-și o probă, o tehnică, deoarece, pe de o parte, presiunea este mult mai mare, iar pe de altă parte atletul vrea să își demonstreze pentru el faptul că nu a muncit în zadar la antrenamente. Pentru mine cel mai dificil a fost la proba de tehnici speciale individual, deoarece am vrut să îmi arăt mie că nu am muncit în sală fără niciun folos. Plus că presiunea care venea din partea echipei era enormă.

-Cum este văzut Vasluiul, prin prisma taekwon-do-ului?
-Pot spune că Vasluiul este văzut foarte bine de câțiva ani încoace, simt că reputația orașului este ridicată într-o anumită măsură și de către sort, indiferent de care este acesta. În taekwon-do, Vasluiul este privit cu admirație, deoarece orașul este o adevarată fabrică de campioni de toate vârstele.

-Cum te-au primit colegii de la club? Dar cei de la școală?
-De multe ori nu îmi pot da seama cum sunt privit în ochii colegilor de la club, deoarece de multe ori sunt copleșit de emoție, dar aș putea spune, și aș vrea să cred asta, că sunt privit ca un oarecare model pentru viitoarele generații de sportivi. Doresc să le insuflu copiilor acea dorință de a fi cei mai buni, de a nu se da bătuți, de a se ridica în picioare, chiar și după ce au fost doborâți de o mie de ori, doresc să ajut copiii să vadă în sport, nu numai în taekwon-do, un mod de relaxare, de recreere, un loc în care își pot face prieteni. La școală, colegii m-au felicitat, ca întodeauna, la fel și profesorii. Cred că și acest aspect este important, această recunoaștere a meritelor, a performanțelor sportive, și nu numai.

-Ce înseamnă taekwon-do pentru tine?
-E greu de spus ce înseamnă pentru mine taekwon-do-ul, deoarece am crescut cu acesta. Pentru mine reprezintă atât infrastructura a ceea ce sunt eu astăzi, cât și mijlocul prin care am și voi evolua ca om de astăzi înainte.

-Cât de mult te-a influențat tatăl în alegerea sportului?
-Cele mai timpurii amintiri le am din sala de antrenamente, jucându-mă la antrenamente. Îi datorez totul tatălui meu pentru că m-a integrat în lumea artelor marțiale, chiar dacă am avut anumite perioade din copilărie în care nu mai doream să mai practic acest stil.

-E un atu faptul ca il ai ca antrenor?
-Să ai un tată drept antrenor este atât un avantaj, cât și un dezavantaj. Este avantajos, deoarece poți vorbi cu el lucruri legate de arte marțiale și în timpul liber acasă, poți să dezbați diferite teme, te poți consulta cu el, dar reprezintă și o piedică, deoarece foarte mulți copii te iau drept exemplu și trebuie să te ridici la nivelul așteptărilor acestora.

-Planuri de viitor?
Acum, după ce am terminat cu acest campionat, ma voi axa exclusiv pe școală, deoarece în vară trebuie să susțin atât examenul de bacalaureat, cât și examenul de admitere la facultate. După examenul de admitere mă voi pregăti pentru următoarele competiții, dar mai ales pentru Campionatul Mondial din Germania, unde doresc să fac o impresie cât mai plăcută.
În încheiere vreau să mulțumesc atât colegilor din club, din lotul național, cât și antrenorilor clubului și a celor din lotul României, dar mai ales părinților care m-au sprijinit și m-au încurajat în tot ce am făcut până acum.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button