Thursday , 3 December 2020, 13:10

A fost lansat proiectul ALDEBARAN, inițiat de Asociația Profizica Vaslui

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare a proiectului ”ALDEBARAN”, inițiat de Asociaţia Profizica a profesorilor de fizică și de chimie din județul Vaslui și se va derula în perioada septembrie 2020 – martie 2021.

Proiectul este finanţat prin ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”, cu sprijinul Lidl România, susţinut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România şi implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi.

Cu această ocazie coordonatorul activităţilor şi atelierelor aplicative, prof. dr. Dumitraşcu Leonaş, împreună cu membrii de proiect, precum şi cu membrii şi voluntarii Asociaţiei Profizica, îşi propun iniţierea şi familiarizarea a cât mai multor elevi, de toate vârstele, de la toate unităţile de învăţământ din municipiul Vaslui, în domeniul astronomiei şi astrofizicii, care ulterior să aducă un plus de valoare învăţământului vasluian, într-un mediu de excelenţă şi securizat.

Pe parcursul proiectului se vor organiza activităţi de cunoaştere teoretică şi practică, seri observaţionale precum şi ateliere de construire, decupare şi realizare de planisfere, astrolaburi şi alte materiale cu funcţie didactică utile în iniţierea, învăţarea şi aprofundarea cunoştinţelor de astronomie poziţională.  

Cu sprijinul Fondului pentru un viitor mai bun în comunităţi, Asociaţia Profizica va achiziţiona un Telescop de ultimă generaţie şi 3 binocluri pentru observaţii astronomice ce permit observarea directă a corpurilor din Sistemul Solar, din cadrul Galaxiei locale (nebuloase, roiuri stelare închise şi deschise, stele binare) şi a Galaxiilor care le asigură elevilor resurse educaţionale speciale şi promovarea imaginii şcolii vasluiene.

Pentru buna desfăşurare, implementare şi diseminare a proiectului ALDEBARAN vom beneficia de sprijinul şi colaborarea partenerilor locali permanenţi şi ale echipele lor de profesionişti, precum cele de la: Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui, Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui etc. şi mass-media locală.  

Asteptăm cu interes implementarea activităţilor extraşcolare ale acestui proiect şi confirmarea faptului că se poate face altfel de performanţă, se poate mai bine, se pot multiplica exemplele de bună practică din cele mai diverse comunităţi educaţionale urmând sloganul proiectului „Misterele Universului în obiectivul Telescopului!”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vitezomanii au fost amendați de polițiștii vasluieni

Mai mulți vitezomani s-au ales cu amenzi și unii au rămas chiar fără permis, după …

La Vaslui se va construi o grădinița nouă! Va fi gata în maxim 2 ani!

Astăzi, Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru construirea unei grădinițe noi în oraș. Ea va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *