Friday , 26 February 2021, 23:34

48 de clase din 12 unităţi de învăţământ trec pe scenariul roşu de funcţionare! Un liceu a fost închis în totalitate!

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au decis, vineri, trecerea în scenariul roşu de funcţionare a unui număr de 48 de clase din 12 unităţi de învăţământ din judeţ, în urma infectării cu noul coronavirus a unor elevi şi cadre didactice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, una dintre unităţi va fi închisă în totalitate. Este vorba despre Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Huşi, unde opt elevi din trei clase diferite au fost depistaţi pozitiv la SARS-CoV-2.

Prefectul de Vaslui, Mircea Gologan, a declarat că la nivelul judeţului se înregistrează o uşoară scădere a numărului de cazuri de infectare.

El a precizat, totodată, că închiderea şcolilor nu este obligatorie în localităţile în care rata de infectare depăşeşte pragul stabilit de autorităţi, de 3 la mia de locuitori.

”În cadrul CJSU am făcut o analiză a numărului de cazuri de infectare şi avem o scădere uşoară faţă de acum 14 zile. Sunt localităţi în care rata de infectare a scăzut şi altele în care nu s-au înregistrat cazuri noi. Din păcate municipiul Bârlad se păstrează cu aceeaşi rată, de peste 3 la mia de locuitori, dar cu un număr relativ constant de cazuri. În acest moment, rata de infectare în rândul elevilor şi al cadrelor didactice în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mia de locuitori este sub 1%. Se aplică scenariul roşu acolo unde situaţia o impune şi unde se respectă ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei. Acelaşi ordin prevede ca acolo unde rata depăşeşte pragul de trei la o mie de locuitori, CJSU analizează şi poate aproba închiderea totală a şcolilor”, a afirmat Mircea Gologan.

În cadrul şedinţei CJSU s-a luat, de asemenea, hotărârea privind revenirea la cursuri în sistem hibrid sau faţă în faţă pentru 36 de clase din şapte unităţi şcolare care au funcţionat în ultimele 14 zile exclusiv online.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un depozit de furaje din Cotic făcut scrum de la o țigară aruncată aiurea!

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de …

Incendiu într-o scară de bloc la Bârlad: 6 persoane au fost evacuate!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o autoscară …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *