32 de dosare penale întocmite de polițiști în cadrul acțiuni ”Foc de artificii”

În perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, poliţiştii vasluieni au acționat la nivel judeţean, cu scopul prevenirii evenimentelor negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au fost efectuate verificări şi controale în complexele comerciale, pieţele şi târgurile identificate pe raza judeţului Vaslui, ocazie cu care a fost verificată legalitatea operaţiunilor de deţinere a articolelor pirotehnice şi de comercializare a acestora către populaţie sau persoane juridice.

În perioada sus-menționată, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au desfășurat 39 de acțiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse, fiind identificate 50 de persoane fizice și juridice neautorizate ce efectuau operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 32 de dosare penale pentru săvârșirea a 37 de infracțiuni privind nerespectarea regimului materiilor explozive.

Totodată, a fost indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de aproximativ   2041 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4, în valoare de peste 130.000 de lei.

Cu ocazia derulării acțiunii au fost aplicate și 11 sancțiuni contravenționale ce au fost aplicate unui număr de 11 persoane fizice neautorizate care efectuau operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *