Saturday , 27 February 2021, 11:49

29 de vasluieni au avut reacții adverse postvaccinare anticovid!

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în județul Vaslui au fost vaccinate în total 9.560 persoane, din care 7.577 persoane cu prima doză și 1.983 persoane la rapel.

În perioada 1–7 februarie 2021 au fost imunizate 1.988 persoane împotriva COVID – 19, din care 1.061 persoane la rapel, distribuția pe centrele de vaccinare fiind următoarea: Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 510 persoane; Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad – 114 persoane; Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Huși – 120 persoane; Spitalul de Psihiatrie Murgeni – 42 persoane; Centrul de Revitalizare Corporală Bârlad – 288 persoane; Clubul Pensionarilor Vaslui – 372 persoane; Sala de Sport – Școala Episcop Iacov Antonovici, Bârlad – 322 persoane; Sala de Sport – str. Al. Ioan Cuza, nr. 12, Huși –  220 persoane.

În campania de vaccinare anti-COVID-19, în județul Vaslui au fost raportate 29 reacții adverse postvaccinale, fiind semnalate: cefalee, durere locală, mialgii, artralgii, limfopatie, lipotimie.

Pentru perioada 8-14 februarie 2021 sunt programate pentru vaccinare 2.955 persoane eligibile.

”Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv. Vaccinarea nu este condiționată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un depozit de furaje din Cotic făcut scrum de la o țigară aruncată aiurea!

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de …

Incendiu într-o scară de bloc la Bârlad: 6 persoane au fost evacuate!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o autoscară …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *