Copiii din comuna Lipovăț beneficiază de infrastructură școlară modernă, odată cu inaugurarea noii unități de învățământ.
Clădirea este una impunătoare, cu două etaje, săli spațioase, laboratoare, toalete și cantină, proiectată să ofere copiilor condiții de învățare precum cele din urban.
La evenimentul inaugural au participat autorități locale și județene, parlamentari, primari, cadre didactice, părinți și elevi.
„Vă mulțumesc pentru invitația de a fi prezent la sărbătoarea Școlii Gimnaziale <<Ștefan Ciobotărașu>>, cel care a slujit aceste meleaguri și a făcut cinste acestui județ. Îi îndemn pe dascăli și elevi să facă cinste acestei școli, pentru ca întreaga comunitate să se mândrească cu ei. Felicit pe toți cei care s-au implicat în finalizarea acestei investiții, reprezentativă pentru învățământul gimnazial din mediul rural”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Primarul Valerian Hriscu a spus că e cea mai mare școală construită de la zero în mediul rural din ultimii 30 de ani.
Evenimentul a coincis cu aniversarea patronului spiritual al școlii, Ștefan Ciobotărașu, născut pe 21 martie 1910 la Lipovăț și cetățean de onoare al comunei, care a fost un reprezentant de excepție al teatrului și filmului românesc.
„Despre Ștefan Ciubotărașu, majoritatea locuitorilor cunosc câteva lucruri. S-a născut aici, în Lipovăț, la 300 de m în linie dreaptă, pe șoseaua principală. A făcut și face în continuare cinste comunei noastre. Dar, pe cât a fost de valoros, pe atât de puține lucruri se fac pentru Ștefan Ciobotărașu. Eu, de când sunt primar al comunei Lipovăț, am făcut câteva lucruri și nu sunt îndeajuns. Am făcut statuia lui Ștefan Ciubotărașu și nu din ispos, cum am văzut pe la Vaslui sau prin alte părți, ci din bronz. Are 380 kg. Am pus numele lui Ștefan Ciobotărașu atât Centrului Cultural Lipovăț, cât și școlii din comună. Este primul Cetățean de Onoare al comunei Lipovăț. Am făcut câteva lucruri, dar nu sunt îndeajuns. De aceea vreau să rog conducerea județului și pe cei care ne pot ajuta: în Lipovăț este nevoie de un Centru Cultural unde să fie inclus tot ce e necesar – bibiliotecă, sală de spectacole. Acesta este următorul nostru obiectiv”, a declarat primarul Valerian Hriscu.
Tot cu acest prilej, cei prezenți au marcat împlinirea a 160 de ani de învățământ în comuna Lipovăț.











