duminică , 25 octombrie 2020, 06:20
Home / Local / Actualitate / Parc muzical incluziv la Vaslui!

Parc muzical incluziv la Vaslui!

O nouă terapie a apărut la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui. Este vorba despre terapia prin muzică instrumentală.

În acest sens, inițiatorii proiectului au activat un spațiu de lucru în aer liber dedicat dezvoltării activităților de învățare prin joacă și muzică, pentru copii cu dizabilități.

Astfel, centrul de la Vaslui este câștigătorul unei finanțări, printr-un proiect intitulat ”Parc muzical incluziv-educație nonformală prin joacă și creativitate”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Iași.

Locația se regăsește în curtea instituției vasluiene, unde au început deja lucrările, iar primii utilizatori ai terapiei au fost poneii și labradorii, antrenați în terapia cu copiii.

”Această terapiei îi înspiră pe copii și le dă curaj să-și folosească simțurile astfel încât, descoperind muzicalitatea instrumentelor uriașe să se bucure împreună să parcurgă un traseu muzical care le oferă încredere, optimism și multă bucurie. Bineînțeles, că primii utilizatori au fost poneii și labradorii, antrenați de asemenea în terapia cu copii. Avem speranța că, imaginea acestora, alături de copii și sunetele muzicii sub poalele pădurii, ne va conduce pe toți în lumea feerică a basmelor și va fi de un real ajutor în parcurgerea treptată a etapelor de recuperare. Deja, imaginația noastră materializează în viitor organizarea unor mici concerte în aer liber și abia așteptăm să vedem ce impact va avea muzica în viața copiilor noștri”, a spus Cristina Penișoară, specialist în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *