duminică , 25 octombrie 2020, 07:42
Home / Local / Învăţămant / Află aici în ce scenariu se regăsesc școlile din județ!

Află aici în ce scenariu se regăsesc școlile din județ!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Astăzi, 13 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de Comitetul  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui se înregistrează următoarea situație:

► 494 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1 – VERDE): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

► 139 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2 – GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una/două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

► 7 unități de învățământ (4 pe motiv de cazuri COVID în unitate, 2 pe motiv de incidenţă cazuri în U.A.T. şi 1 pe motiv de infrastructură) în Scenariul 3 (S3 – ROŞU): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

În conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a precizat Loredana Roman, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *