duminică , 25 octombrie 2020, 06:37
Home / Local / Învăţămant / Covid-ul a trimis în online alte 12 clase de la 4 școli vasluiene

Covid-ul a trimis în online alte 12 clase de la 4 școli vasluiene

Un număr de 12 clase din patru şcoli vor învăţa online timp de două săptămâni din cauza infectării cu noul coronavirus a unor cadre didactice din unităţile respective, au decis, miercuri, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui.

Potrivit autorităţilor, este vorba despre cinci profesori infectaţi, dintre care unul îşi desfăşoară activitatea în două şcoli din municipiul Vaslui.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile celor patru de învăţământ trebuie să dispună efectuarea dezinfecţiei curente şi terminale a spaţiilor, respectiv în clase, săli, holuri şi toalete. De asemenea, pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu.

În cadrul şedinţei CJSU Vaslui, s-a luat, de asemenea, decizia ca trei unităţi de învăţământ care au funcţionat până acum în scenariul roşu să revină la cursuri organizate faţă în faţă sau în sistem hibrid. Este vorba despre Colegiul „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 Vaslui şi Şcoala gimnazială Ghermăneşti, care au fost închise din cauza unor cazuri de infectare în rândul elevilor şi al cadrelor didactice.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *