marți , 20 octombrie 2020, 21:53
Home / Local / Învăţămant / Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

O școală din orașul Murgeni a fost scena unei întâmplări rar întâlnite. 

Părinții mai multor elevi s-au prezentat la școală să-și ridice copiii, după răspândirea unui zvon că aceștia urmează să fie testați și vaccinați anti-COVID.

Reprezentanții DSP și ISJ au anunțat că la școala din Murgeni nu a avut loc nicio activitate medicală.

Totul a pornit după ce un copil care plecase de la ore a încercat să-și motiveze fapta în fața părinților, spunând că a ieșit din școală pentru că elevii urmau să fie testați și vaccinați anti-COVID.

Printre părinți s-a răspândit apoi zvonul că elevii vor fi testați și vaccinați anti-COVID fără știrea lor, iar mulți dintre aceștia au venit imediat la școală ca să-și ia copiii acasă.

Elevii au ieșit din clase și au părăsit școala, pe măsură ce tot mai mulți părinți s-au adunat la gardul instituției de învățământ, unii intrând și în curtea școlii.

Părinții au făcut și transmisii Live pe Facebook, susținând că acțiunea medicală se desfășoară fără ca ei să fie anunțați.

„Uitati, în direct, a fãcut anti-COVID fãrã sã stie familia copilului. Vã rugãm frumos sã dati distribuire. Uitati ce este aici, lume. Au speriat copiii! La scoalã speriati copiii! Animalelor! Uitati ce se întâmplã la scoala orasului Murgeni. Au terorizat sãracii copii la scoalã, le-a fãcut teste anti-COVID, vaccinare”, spunea un bărbat într-o transmisie pe Facebook.

Pentru a aplana situația, conducerea unitãtii scolare a chemat Poliția. Odată cu sosirea echipajelor de poliție situația s-a calmat.

„Nu s-au eliberat doze de vaccin, nu existã nicio actiune de acest fel în judetul Vaslui”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Loredana Roman.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *