marți , 20 octombrie 2020, 22:17
Home / Local / Dumitru Buzatu obține un nou mandat în fruntea CJ Vaslui

Dumitru Buzatu obține un nou mandat în fruntea CJ Vaslui

Dumitru Buzatu obține un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui.

Potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a aproximativ 97,7 la sută din voturi, Dumitru Buzatu a obținut 54.360 voturi, iar Marius Arcăleanu, 51.524.

Pe partide procentele sunt urmatoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% și Pro România cu 5,03%. PMP nu a reușit să treacă pragul electoral.

Pe total județ, PSD a câștigat alegerile și și-a adjudecat 59 de primării. PNL a câștigat alegerile în 24 de localități. La Vaslui, Huși și Murgeni primăriile au fost câștigate de PSD, iar la Bârlad și Negrești de PNL. 

În municipiul Vaslui, primarul Vasile Pavăl (PSD) a câștigat cel de-al patrulea mandat, la Huși își menține funcția actualul primar Ioan Ciupilan (PSD), iar în orașul Murgeni candidatul PSD Eduard Cazacu a câștigat primul său mandat la primărie.

PNL își menține primarul în municipiul Bârlad, pe Dumitru Boroș, care câștigă astfel cel de-al doilea mandat. Liberalii au reușit să obțină funcția de primar prin candidatul Petru Cristinel Rusu, în orașul Negrești.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *