joi , 22 octombrie 2020, 01:55
Home / Local / Actualitate / Cursuri suspendate la două unităţi şcolare care au funcţionat până acum în scenariul galben

Cursuri suspendate la două unităţi şcolare care au funcţionat până acum în scenariul galben

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui a aprobat, vineri, suspendarea cursurilor la două unităţi şcolare care funcţionau până acum în scenariul galben, în urma infectării cu SARS-CoV-2 în rândul unor cadre didactice şi nedidactice şi a unor elevi şi la o clasă în care s-a confirmat prezenţa noului coronavirus la un elev.

Potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului, este vorba despre Colegiul Naţional ‘Gheorghe Roşca Codreanu’ Bârlad, unde au fost semnalate trei cazuri de infectare la trei elevi din clase diferite, Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 Vaslui, unde au fost confirmate cu COVID două cadre didactice şi două cadre nedidactice şi despre o clasă de la Şcoala Gimnazială ‘Episcop Iacov Antonovici’ Bârlad, unde un copil de clasa a II-a a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2.

‘CJSU Vaslui a aprobat în şedinţă extraordinară suspendarea cursurilor şcolare organizate în scenariul nr.2 în două unităţi de învăţământ şi o clasă dintr-o unitate de învăţământ, în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioada de 14 zile, începând cu data de 25.09.2020. În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor trei unităţi de învăţământ va dispune realizarea curăţeniei şi aerisirea claselor şi dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor celor trei unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete. Totodată, pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu’, precizează sursa citată.

În cursul zilei de joi, CJSU a aprobat suspendarea cursurilor faţă în faţă în 20 de clase din zece unităţi de învăţământ din judeţ.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *