marți , 20 octombrie 2020, 22:03
Home / Local / Actualitate / Peste 1,3 milioane de lei au primit apicultorii vasluieni drept ajutor de minimis

Peste 1,3 milioane de lei au primit apicultorii vasluieni drept ajutor de minimis

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui a înregistrat 568 cereri de înscriere în Registrul judeţean de evidenţă al beneficiarilor de sprijin financiar prevăzut de schema de ajutor de minimis, reprezentând persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 și persoane juridice, pentru un număr total de 53.623 familii de albine înregistrate pe raza judeţului Vaslui.

”Precizăm faptul că, pentru a fi eligibil acordării acestei forme de sprijin financiar, fiecare solicitant a avut obligaţia de a îndeplini cumulativ o serie de criterii de eligibilitate, precum identificarea familiilor de albine în baza de date naţională apicolă la data de 1 martie 2020, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenţia Naţională pentru Zootehnie ,,Prof. dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul judeţean de zootehnie Vaslui dar și atestarea înregistrării familiilor de albine la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui”, se precizează într-un comunicat de presă emis de DAJ Vaslui.

Urmare a efectuării procedurilor de verificare și înregistrare a apicultorilor în evidențele Registrului judeţean de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar din sectorul apicol, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui a decontat în termen de două zile, respectiv în 23 – 24 septembrie 2020, sumele eligibile pentru 568 apicultori, în valoare de 1.340.575 lei.

Astfel, în data de 23.09.2020 s-au efectuat plăţi pentru 260 beneficiari în valoare de 619.425 lei iar în următoarea zi a fost decontată suma de 721.150 lei, reprezentând sprijin financiar pentru 308 apicultori.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *