marți , 20 octombrie 2020, 23:02
Home / Local / Actualitate / A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” și Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”, propun trei zile pline, cu expoziții de caricatură, lansări de carte, premieri în cadrul Salonul Internațional de Caricatură și cel al concursului de literatură umoristică, precum și piese de teatru pe o scenă amplasată în centrul Vasluiului.

Startul a fost dat la Centrul de Afaceri Vaslui, cu manifestarea „Tănase 50 – Jubileul festivalului”, ținând cont că se împlinesc 50 de ani de la prima ediție, cea din 1970.

Tot în acest cadrul a fost lansat albumul jubiliar „Spiritul Tănase la Vaslui. Jurnal de Festival (1970-2020)” și a fost vernisată expoziţia „RETRO 50 – Premiile Salonului de Caricatură, 1970-2020”.

”Vreau să vă gândiți la ce parcurs a avut acest festival, ajuns la 50 de ani de la inițierea sa, de la prima perioadă de glorie pe care a avut-o, cu figuri mari care au fost prezente la acest festival, starea în care a ajuns, când la prima ediție sala era populată de elevi, care jucau propria piesă, în timp ce pe scenă se produceau artiștii consacrați, până la această stare de acum, când festivalul este un moment important în viața Vasluiului, un moment cultural important, care probabil va marca multă vreme de acum înainte, poate pentru totdeauna, viața orașului, a județului. Va fi un prilej de destindere, de bucurie și haz, pentru toți cei prezenți în cadrul manifestărilor inițiate”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *