luni , 21 septembrie 2020, 01:07
Home / Local / Actualitate / Patru vasluieni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși la volan în stare de ebrietate

Patru vasluieni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși la volan în stare de ebrietate

Polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Poliției Municipiului Vaslui precum și polițiști locali au acționat pe raza municipiului Vaslui și a zonelor limitrofe, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 200 de vehicule și legitimate peste 225 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  39.700 lei.

Dintre acestea, 71 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) iar una a fost aplicată pentru o abatere prevăzută de Legea nr. 132/2017 (privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto).

De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : nerespectarea regimului legal de viteză (4), conducerea sub influența alcoolului (3), neacordare de prioritate vehicule (2) și depășire neregulamentară (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost : constatarea de defecțiuni tehnice (10), valabilitate expirată la inspecția tehnică periodică (5) și lipsă asigurare obligatorie de răspundere civilă auto  (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *