luni , 21 septembrie 2020, 01:13
Home / Local / Actualitate / CJ Vaslui va investi 260 milioane de euro în sistemul de apă! Banii provin din proiecte europene!

CJ Vaslui va investi 260 milioane de euro în sistemul de apă! Banii provin din proiecte europene!

Peste 260 de milioane de euro vor fi investite în reabilitarea sistemului de apă. Investiția va fi finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), care vizează creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Dumitru Buzatu, actualul președinte al Consiliului Județean, susține că prin intermediul acestui program,  se va da acces la apă potabilă tuturor localităților din județul Vaslui.

Este vorba de un proiect cu o valoare foarte mare, aplicația fiind finalizată și se așteaptă să se pronunțe Comisia Europeană.

Problema cu care se confruntă autoritățile în aplicarea acestui proiect este că nu există suficientă forță de lucru și suficiente societăți care să se angajeze să execute lucrările. Au fost deschise licitațiile la maxim, este acceptat orice ofertant, din toată țara,  dacă întrunește condițiile cerute dar, dată fiind complexitatea și amploarea lucrărilor, există la nivel național foarte puține firme care să satisfacă aceste cereri.

”Pas cu pas mergem spre rezolvarea acestor probleme. Am reabilitat stațiile de tratare și de epurare, ceea ce înseamnă costuri foarte mari pentru reabilitarea și utilarea unor stații de epurare și tratare moderne, pentru a livra o apă de calitate. Avem în vedere ca lucrul acesta să îl continuăm și în perioada în care urmează. Abia începând de anul viitor vom putea vorbi efectiv de implementarea Programului Operațional Infrastructura Mare, de utilizarea a 260 de milioane de euro pe care îi vom obține pentru finanțarea extinderii rețelelor de apă și canalizare. Este o operațiune foarte grea, se desfășoară în timp, crează multe necazuri oamenilor. Așa cum sunt rețelele astăzi, trebuie să săpăm pe străzi, să deteriorăm asfaltul care uneori este recent turnat. Evident că sunt și nemulțumiri, dar prin aducerea la forma inițială a drumurilor, facem ca pas cu pas aceste probleme să fie rezolvate”, a declarat Dumitru Buzatu. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *