luni , 21 septembrie 2020, 00:54
Home / Local / ”Explozie” de cazuri Covid-19 la Vaslui în ultimele două zile

”Explozie” de cazuri Covid-19 la Vaslui în ultimele două zile

În Vaslui, numărul cazurilor a crescut exploziv în ultimele trei zile: acum trei zile erau 21 de cazuri înregistrate în 24 de ore, iar ieri erau 123, de aproape şase ori mai mult.

Conform celei mai recente raportări oficiale, judeţul Vaslui înregistrează în ultimele două zile cel mai mare număr de infectări din ţară după municipiul Bucureşti.

Astăzi, de pildă, au fost confirmate pozitiv 123 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-COV-2, iar cu o zi în urmă, 113.

În spitalul din Bârlad sunt în prezent 207 pacienţi internaţi, iar alţi 111 pacienţi cu COVID-19 sunt izolaţi la domiciliu.

Autorităţile sanitare ale judeţului Vaslui explică acest număr mare de infectări crescut brusc de la o zi la alta prin aceea că la Huşi, de pildă, s-a identificat un focar de nu mai puţin de 190 de persoane infectate cu SARS-COV-2 într-un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fiind vorba între ei de 32 de angajaţi.

Aceştia, până să afle că sunt infectaţi au ajuns în familii, în comunitate şi fără să ştie că sunt bolnavi, este posibil să fi generat noi infectări.

În total, în judeţul Vaslui, până acum, numărul infectărilor cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 1.122 de persoane.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *