duminică , 9 august 2020, 19:41
Home / Local / Învăţămant / Planurile unui elev de 10: ”Îmi doresc să profesez într-o țară străină!”

Planurile unui elev de 10: ”Îmi doresc să profesez într-o țară străină!”

Alexandru Tudor Brânză, absolventul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, este unul dintre cei 4 elevi de 10 de la examenul de bacalaureat din acest an.

Alex a precizat că subiectele de la bac au fost de o dificultate medie, iar în perioada învățării online a avut noroc de profesori, care s-au preocupat de situația elevilor de clasa a XII-a, astfel încât să nu aibă carențe în pregătirea examenelor.

”Din punctul de vedere al dificultății subiectelor pot spune că examenul de bacalaureat a fost mai ușor decât m-aș fi așteptat. A fost totuși stresant, întrucât am avut și presiunea admiterii la facultate, care este acum pe bază de dosar. Faptul că am păstrat același nivel de concentrare pe parcursul celor 3 zile de examen m-a ajutat extrem de mult. În condițiile învățării online este ușor să îți pierzi concentrarea și să te deconectezi de la ceea ce ai de făcut. Depinde foarte mult de motivația fiecăruia și de dorința de a reuși. De asemenea, profesorii au un rol extrem de important. Domnii noștri profesori ne-au susținut pe tot parcursul perioadei de învățare online și s-au asigurat că vom fi la cel mai înalt nivel atunci când va veni examenul”, a spus Alex Brânză.

Planurile elevului de 10 sunt legate de domeniul IT, iar după facultate intenționează să profeseze în afara țării, unde are mai multe oportunități de dezvoltare profesională.

De altfel, absolventul de la LMK Vaslui este un olimpic recunoscut pe plan național, obținând o medalie de bronz la Olimpiada națională de Informatică.

”În continuare plănuiesc să urmez Facultatea de Informatică din București și să lucrez în domeniul IT. Îmi doresc să profesez într-o țară străină și să ajung să pot face ceva care sa schimbe într-adevar lumea”, a completat Alex.

Viitorul student a fost și un sportiv cu rezultate remarcabile, practicând handbalul de performanță la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Alex Brânză a făcut parte dintr-o generație de excepție (2001), pregătită de profesorul Laurențiu Cozma, cu care a câștigat medalia de bronz la juniori 3.

Alex a fost căpitanul echipei în sezonul 2015-2016, când s-a obținut această mare performanță pentru LPS Vaslui.

Din păcate, o accidentare gravă l-a determinat să renunțe la sportul de performanță.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Grav accident rutier pe strada Traian. Trei persoane au ajuns la spital, din care una a fost transferată la Iași.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale cu module pentru descarcerare, o ambulanță …

Zeci de mii de hectare cu culturi compromise în județ

Până la această dată, suprafaţa totală declarată de producătorii agricoli ca fiind afectată de secetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *