vineri , 10 iulie 2020, 10:29
Home / Local / Actualitate / Ștefan cel Mare va fi comemorat la Podul Înalt

Ștefan cel Mare va fi comemorat la Podul Înalt

Consiliul Județean, în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, organizează manifestarea culturală ”Ștefan cel Mare și moștenirea sa. 516 ani de la trecerea sa în veșnicie”.

Evenimentul va avea loc joi, 2 iulie, de la ora 10, la Ansamblul monumental ”Podul Înalt” din localitatea Băcăoani, comuna Munteni de Jos.

Manifestarea cuprinde alocuțiuni ale oficialităților, o evocare a personalității marelui domnitor, iar la final vor fi depuse coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.

”Manifestările pe care le organizăm de fiecare dată cu acest prilej sunt foarte importante pentru noi toţi. Şi, de aceea, dincolo de vremuri, care sunt mai bune sau mai rele, personalitatea marelui domnitor a fost un imbold pentru noi, de-a lungul timpului, și avem obligația de a menține proaspătă imaginea a ceea ce a fost, şi a ceea ce simbolizează Ştefan cel Mare pentru poporul român. În acest sens, vă invităm să ne fiți alături la această manifestare care va evoca faptele de eroism ale voievodului Ștefan cel Mare, pentru a le eterniza în memoria noastră colectivă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Astăzi încep înscrierile pentru titularizare

Înscrierile pentru titularizare încep astăzi şi se vor desfăşura până joia viitoare. Pe 17 iulie …

Bărbat înecat în Prut după ce ar fi intrat în râu să-şi scoată calul şi căruţa

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din localitatea Cârja a murit înecat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *