vineri , 10 iulie 2020, 10:25
Home / Local / Actualitate / Avertizare hidrologică Cod Portocaliu pe râul Prut, în amonte de Fălciu

Avertizare hidrologică Cod Portocaliu pe râul Prut, în amonte de Fălciu

Personalul de la Sistemul de Gospodărire a Apei Vaslui din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad monitorizează în continuare tranzitarea în siguranță a viiturii de pe râul Prut.

Până în prezent nu s-au întâmpinat probleme deosebite pe sectorul aval Ac. Stânca Costești până la confluență râului Prut cu fluviul Dunărea.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de COD PORTOCALIU pe râul Prut (judetele Botoșani, Iași și Vaslui)– sector aval Acumularea Stânca Costeşti – amonte Stația Hidrometrică Fălciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară.

”Asigurăm populația că toate localitățile aval de Stânca Costești nu sunt în pericol! A fost suplimentat cu personalul tehnic de specialitate din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad pentru activități de urmărire și comportarea a lucrărilor hidrotehnice, monitorizarea evoluției nivelurilor și debitelor de pe râul Prut pe raza Sistemelor de Gospodărire a Apelor Iași, Vaslui și Galați. Starea tehnică a digului este foarte bună și asigură tranzitarea în condiții de siguranță a apelor mari propagate ca urmare a descărcărilor controlate din acumularea Stânca-Costești. În comparație cu viiturile anterioare din anii 2008 și 2010 nivelurile înregistrate la digul de apărare a râului Prut pe malul românesc sunt inferioare. În amonte de Acumularea Stânca-Costești nivelurile sunt în continuă scădere”, anunță reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Astăzi încep înscrierile pentru titularizare

Înscrierile pentru titularizare încep astăzi şi se vor desfăşura până joia viitoare. Pe 17 iulie …

Bărbat înecat în Prut după ce ar fi intrat în râu să-şi scoată calul şi căruţa

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din localitatea Cârja a murit înecat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *