vineri , 10 iulie 2020, 10:39
Home / Local / Actualitate / Un mitropolit și doi episcopi, invitații lui PS Ignatie la hramul Catedralei Episcopale de la Huși

Un mitropolit și doi episcopi, invitații lui PS Ignatie la hramul Catedralei Episcopale de la Huși

De Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Catedrala Episcopală din Huşi şi-a serbat hramul istoric.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Din soborul preoţilor au făcut parte părinţii consilieri de la Centrul Eparhial din Huşi şi părinţii protopopi din Eparhie.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava.

Credincioşii, prezenţi în număr mare, au avut posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie respectând recomandările privitoare la distanțarea fizică.

În acest sens, încă din ziua precedentă, tinerii voluntari ai Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi” au marcat, prin flori desenate pe asfalt şi prin cărămizi aşezate în spaţiile verzi, locul fiecăruia, în curtea Catedralei Episcopale.

De asemenea, pelerinii s-au putut ruga la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce au fost așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

„Momentele de har, de multă tihnă sufletească şi de bucurie pe care ni le dăruieşte Dumnezeu, cu atâta îmbelşugare, în cadrul Sfintei Liturghii, ne îndatorează să Îi aducem slavă.

Îi mulţumim Domnului pentru ceasurile când, fiecare, în parte, am decis să devenim mai frumoşi.

Omul care se roagă decide să devină un om frumos.

Învăţăm de la Sfântul Apostol Petru fervoarea credinţei, iar de la Sfântul Apostol Pavel intensitatea slujirii şi a propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu.

Sfinţii Apostoli să ne inspire să fim trăitori autentici şi martori frumoşi ai lui Hristos, într-o lume care abdică de la valorile perene ale Evangheliei”!”, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Totodată, în cuvântul său, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru dragoste, pentru osteneală şi pentru bucuria cu care a venit la hramul Catedralei Episcopale, mărturisind totodată disponibilitatea pe care, permanent, Înaltpreasfinţia Sa a manifestat-o faţă de Episcopia Huşilor.

Ierarhul Huşilor a adresat mulţumiri şi Preasfinţitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, şi Preasfinţitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru împreuna slujire.

A mulţumit, de asemenea, lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, pentru prezenţă şi pentru sprijinul acordat proiectelor culturale şi social-filantropice derulate de Episcopia Huşilor.

Toţi credincioşii au primit, la plecare, potrivit tradiţiei de hram, pachete cu alimente.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Astăzi încep înscrierile pentru titularizare

Înscrierile pentru titularizare încep astăzi şi se vor desfăşura până joia viitoare. Pe 17 iulie …

Bărbat înecat în Prut după ce ar fi intrat în râu să-şi scoată calul şi căruţa

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din localitatea Cârja a murit înecat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *