duminică , 12 iulie 2020, 14:34
Home / Local / Actualitate / Redeschiderea școlilor s-a făcut fără incidente

Redeschiderea școlilor s-a făcut fără incidente

A teacher distributes task sheets for the written part of the secondary school final exam to the students in Szerb Antal Grammar School in Budapest, Hungary, 04 May 2020. In order to prevent the spread of the coronavirus, face masks must be worn by everyone in the school and no more than ten students can sit in one classroom. The buildings have been sanitized and the windows stay open during the exam. EPA-EFE/ HUNGARY OUT, Image: 516807544, License: Rights-managed, Restrictions: HUNGARY OUT, Model Release: no, Credit line: ZSOLT SZIGETVARY / EPA / Profimedia

Redeschiderea unităţilor de învăţământ pentru orele de pregătire susţinute de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a s-a desfăşurat în condiţii bune în judeţul Vaslui, fără incidente.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a precizat că în toate şcolile şi liceele din judeţ au fost asigurate cantităţile necesare de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, s-au efectuat lucrări de igienizare şi s-au amenajat sălile de clasă potrivit regulilor impuse de pandemia de coronavirus.

”Am fost personal în câteva şcoli şi am văzut că s-au făcut toate pregătirile necesare, astfel încât elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Au existat cadre medicale care au făcut triajul, nu s-a aşteptat mult în curţile şcolilor, toată lumea s-a mobilizat pentru ca revenirea elevilor în clase să fie făcută în siguranţă. Nu am avut semnalat niciun incident. Au fost câteva cazuri de de elevi care au avut temperatură, dar probabil este vorba despre viroze uşoare. În cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.) vom avea datele centralizate din toate unităţile de învăţământ cu privire la numărul elevilor prezenţi la ore. Potrivit unei statistici anterioare, ca intenţie privind participarea la orele de pregătire, stăteam foarte bine, aproximativ 75% dintre absolvenţi anunţând că vor fi prezenţi‘, a afirmat inspectorul general şcolar Gabriela Plăcintă.

Conform unei statistici cu privire la numărul de elevi care au anunţat că vor participa, în perioada 2 – 12 iunie, la pregătirea pentru examenele naţionale, dintre cei 4.059 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi-au manifestat dorinţa de a veni la ore un număr de 2.994, în timp ce dintre elevii claselor a XII-a au afirmat că vor fi prezenţi la cursuri 2.310 absolvenţi din totalul celor 3.042 existenţi în judeţ. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

CSM Vaslui a transferat un centru din Muntenegru

CSM Vaslui a obținut semnătura muntenegreanului IGOR KRIVOKAPIC, în vârstă de 27 de ani, care …

FOTO/ Un tir de la Vanbet Banca, făcut scrum în curtea societății

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *