duminică , 12 iulie 2020, 13:48
Home / Local / Actualitate / Asfalt în comuna Zăpodeni!

Asfalt în comuna Zăpodeni!

În acest an, comuna Zăpodeni se va ”îmbogăți” cu încă 10 km de asfalt. Autoritățile locale au reușit să obțină finanțarea necesară, iar în prezent se lucrează la modernizare a 1,5 km de drum în interiorul localității Zăpodeni.

Este vorba despre drumul care duce către Biserica din lemn, monument istoric, la care s-a turnat deja asfalt.

”La această porțiune de drum, constructorul mai are de amenajat rigolele și de turnat stratul de uzură”, a anunțat primarul Ionel Chiratcu.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții (CNI) vor fi modernizați 9 km de drumuri, afectate de intemperiile vremii din toamna anului trecut.

”Este vorba despre drumul Măcrești-Uncești, în lungime de 6 km, și o porțiune de 3 km din drumul comunal Zăpodeni-Portari. Practic, prin asfaltarea acestei porțiuni, cele două localități vor fi legate printr-o infrastructură rutieră modernă, iar cetățenii din Portari vor ajunge mult mai repede la primărie sau dispensarul medical. Cele două investiții sunt în faza de desemnare a constructorului, însă până la sfârșitul anului vor fi finalizate”, a mai spus primarul comunei Zăpodeni.

Ionel Chiratcu mai anunță că firma care se ocupă de modernizarea lotului 3 din drumul strategic Bârlad-Codăești a trecut la organizarea de șantier și va trece la treabă în cel mai scurt timp.

Acest drum începe din zona, numită Capul Dealului, trece prin localitățile Zăpodeni și Telejna, ajungând către comuna Dănești, prin Bereasa.

Comuna Zăpodeni are o rețea de drumuri comunale și sătești în lungime de 250 km.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

CSM Vaslui a transferat un centru din Muntenegru

CSM Vaslui a obținut semnătura muntenegreanului IGOR KRIVOKAPIC, în vârstă de 27 de ani, care …

FOTO/ Un tir de la Vanbet Banca, făcut scrum în curtea societății

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *