duminică , 12 iulie 2020, 15:39
Home / Local / Actualitate / Târgul de jucării de 1 iunie se mută în online

Târgul de jucării de 1 iunie se mută în online

De 1 Iunie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui îi așteaptă pe elevii din clasele primare la cea de-a VI-a ediție a „Târgului de Jucării”, iar pe liceeni la Concursul Județean de pictură „Totul va fi bine”.

Cele două evenimente se vor desfășura în mediul online, cei interesați fiind așteptați să acceseze luni dimineață, începând cu ora 9, pagina de facebook a Centrului judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui (Cultura Vaslui).

”Anul acesta ne-am adaptat vremurilor și am propus organizarea unui atelier de asamblat și pictat jucării de lemn, online. 225 de copii s-au înscris în programul nostru și au intrat deja în posesia elementelor ce compun una dintre cele 4 jucării concepute de meșterul popular bârlădean, Ionel Bușe (locomotivă, tractor, mașinuță și elicopter). În cursul zilei de 1 iunie vom posta pe pagina de facebook a Centrului (cultura vaslui) fotografii cu rezultatul obținut de copii”, a precizat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

De asemenea se are în vedere organizarea unui concurs de pictură cu tema „Totul va fi bine” adresat celor mai talentați liceeni.

Au fost propuși de către profesorii de arte plastice 8 tineri care vor primi, indiferent de locul ocupat în clasament, produse specifice pentru pictat în valoare de 250 de lei (culori, pensoane, paletă de culori, mapă suport pentru bloc de desen, etc…). Un juriu format din profesori de specialitate va hotărî căștigătorii ce vor fi anunțați în cursul zilei de 1 iunie.

”Cei care vor accesa pagina de facebook vor avea ocazia să urmărească o serie de selecții ale edițiilor anterioare din evenimentul „Târg de jucării” ce vor cuprinde spectacolele susținute de Eduard Sandu (ventriloc) și păpușile sale, Nea Alecu și Romeo, Crina Zvoboda (ventriloc) și păpușile sale, Bunicuță Julieta, Romeo și momente interactive cu publicul, precum și spectacole de teatru susținute de Trupa „FunnyArt” din Iași și spectacolul de improvizație suștinut de Trupa „Littleimpro”, București”, a mai spus Lucian Onciu.

În acest an, cei interesați sunt așteptați să doneze laptopuri, calculatoare, tablete sau smartphon-uri, care vor ajunge la copiii cu nevoi din mediul rural.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

CSM Vaslui a transferat un centru din Muntenegru

CSM Vaslui a obținut semnătura muntenegreanului IGOR KRIVOKAPIC, în vârstă de 27 de ani, care …

FOTO/ Un tir de la Vanbet Banca, făcut scrum în curtea societății

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *