duminică , 12 iulie 2020, 14:56
Home / Anunţuri / Dragi vasluieni,

Dragi vasluieni,

Astăzi, la 40 de zile de la Înviere, creștinătatea prăznuiește Înălțarea Domnului, sărbătoare de mare însemnătate pentru credincioșii din întreaga lume. În Ziua de Ispas, așa cum este numită popular această sărbătoare, bisericile din țară și străinătate fac slujbe de pomenire a tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

       

Cu 100 de ani în urmă, prin Decretul-Lege nr. 1693/1920, s-a decis ca, la Înălțarea Domnului, să fie comemorați toți cei care și-au pierdut viața servind forțele armate române.

        Marele Nicolae Iorga spunea: Nu numai că eroismul nu se poate porunci, dar e cu neputință să-l răsplătești. Într-adevăr, singurul mod prin care ne putem apropia cât de cât de ideea de recompensă a celor care, cu abnegație, și-au dăruit bunul cel mai de preț, VIAȚA, pentru atingerea idealurilor naționale, este readucerea în prim-planul conștiinței civice a sacrificiului lor. Nimeni și nimic nu va putea șterge vreodată durerea și suferința celor care și-au pierdut părinții, frații, copiii în bătăliile și războaiele istoriei. Tocmai de aceea, avem datoria de onoare de a le transmite urmașilor acestor eroi că niciodată nu vom uita jertfa de sânge pe care s-a întemeiat România de azi.

        Ne plecăm capetele cu respect în fața devotamentului dus până la sacrificiu al tuturor celor care, prin vitejie și curaj, și-au atras meritul de a fi numiți EROI ai națiunii române!

Cu veșnică recunoștință,

PRIMAR,

Ing. Vasile PAVĂL

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Iubiți dascăli,

Învățătorul a fost dintotdeauna figura centrală a oricărei comunități care și-a dorit ca viitorul copiilor …

Dragii noștri absolvenți de gimnaziu,

Ziua de azi e ultima din viața de elev al școlii generale, o piatră de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *