vineri , 5 iunie 2020, 12:32
Home / Local / Actualitate / Cinci centre de evaluare pentru clasa pregătitoare

Cinci centre de evaluare pentru clasa pregătitoare

Potrivit metodologiei, și părinții ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 pot să-i înscrie la clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Ca în fiecare an, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui coordonează întreaga activitate, drept pentru care a stabilit cinci centre de evaluare.

Două dintre ele sunt chiar la sediul CJRAE, iar celelalte se regăsesc la Școala “George Tutoveanu” din Bârlad, Școala “Anastasie Panu” Huși și Școala Gimnazială “Mihai David” Negrești.

Evaluarea preșcolarilor se realizează în perioada 26 mai- 30 iunie, iar cele cinci centre vor fi deschise între orele 10-18.

Părinții pot face programări pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor la numărul de telefon 0235/314.706, în intervalul orar 9-16.

În vederea realizării evaluării psihosomatice, părinții sau reprezentanții legali sunt nevoiți să obțină mai întâi o adeverință de la medicul de familie prin care se atestă că preșcolarul este “clinic sănătos” și “apt pentru școală”.

Rezultatele evaluărilor se vor comunica în scris, în aceeași zi, și nu pot fi contestate.

Înscrierile în clasa pregătitoare, până pe 7 iulie

După încheierea perioadei de completare și validare a cererilor-tip de înscriere, cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare se face în două etape succesive, după cum urmează:

a) prima etapă (8 – 20 iulie), în care repartizarea copiilor se face pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, folosind aplicația informatică și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare;

b) a doua etapă (21 – 31 iulie), în care este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/ISMB.

În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vasluian arestat preventiv, după ce și-a băgat în spital soția și nora

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 64 de …

Dosar penal pe numele unui adolescent care conducea un motociclu fără a poseda acest drept

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *