vineri , 5 iunie 2020, 11:01
Home / Local / Actualitate / Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad face apel la pacienții vindecați COVID-19 să doneze

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad face apel la pacienții vindecați COVID-19 să doneze

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad are un aparat de plasmafereză, prin intermediul căruia se colectează plasma de la pacienții vindecați de Covid-19.

Aparatul a fost donat de către o firmă privată Consiliului Județean Vaslui, iar prin intermediul Spitalului Județean de Urgență Vaslui a fost transferat la centrul de transfuzie din Bârlad.

Acum, reprezentanții centrului fac apel la pacienții vindecați de Covid-19 să vină să doneze, pentru a salva viețile celor aflați în situație critică.

”Oameni ca dvs au avut șansa să învingă boala. Plasma dvs are anticorpi contra virusului după 14 zile de la externare și v-ați putea gândi să ajutați prin gestul dvs o persoană aflată in momente dificile. Conform cu Ordinul M.S. nr.654/22.04.2020, apelăm la cei care aţi fost internaţi în spital pentru COVID-19, confirmaţi prin test RT-PCR pozitiv, vindecaţi şi externaţi în urma RT-PCR negativ, să contactaţi CTS Barlad, după 14 zile de la externare, în vederea programării pentru donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză prioritar sau prin donare de sânge total. La prezentare, este necesar biletul de externare din spital. În urma consultului medical şi al rezultatelor analizelor, cei care vor fi declaraţi eligibili vor putea dona. Contact CTS Barlad 0335414490 / 0774667087”, se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bârlad.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vasluian arestat preventiv, după ce și-a băgat în spital soția și nora

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 64 de …

Dosar penal pe numele unui adolescent care conducea un motociclu fără a poseda acest drept

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *