sâmbătă , 6 iunie 2020, 22:19
Home / Local / Actualitate / Moldovenii au încercat să introducă în România țigări și alcool de contrabandă

Moldovenii au încercat să introducă în România țigări și alcool de contrabandă

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au descoperit în acest sfârşit de săptămână, independent şi în cooperare cu autorităţile vamale, bunuri de aproximativ 2.600 de lei ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Pe 17 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Ghermăneşti, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Spania, condus de M.V., cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 29 de ani.

”La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, în patru dintre coletele transportate, care erau ascunse şi nedeclarate, 400 de ţigarete  de diferite mărci şi 41 de sticle cu băuturi alcoolice, cu timbru de acciză R.Moldova. Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 1.700 de lei a fost confiscată. Colegii noştri efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

De asemenea, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, echipele comune de control au descoperit la controlul de frontieră, ascunse lipite pe corpul unui bărbat şi în bagajele personale ale altor doi, toţi cu cetăţenie română şi R. Moldova, cu vârste cuprinse între 47 şi 59 de ani, un total de 3.720 de ţigarete cu timbru de acciză R.Moldova, pe care persoanele încercau să le introducă ilegal pe piaţa neagră din România.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 893 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbaţilor cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Veste tristă: Președintele în exercițiu al Rotary Club Vaslui a trecut la cele veșnice!

Cu tristețe și durere in suflete, cu regrete și păreri de rău, Guvernatorul Districtului Rotary …

Fostul episcop al Hușilor va fi cercetat în libertate

Fostului episcop al Huşilor Cornel Onilă va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *