joi , 13 august 2020, 15:43
Home / Local / Spitalul Județean de Urgență Vaslui, recunoscut oficial între unitățile de testare Covid-19

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, recunoscut oficial între unitățile de testare Covid-19

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui face oficial parte dintre unitățile sanitare de specialitate care efectuează testare RT-PCR pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.

“Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 805/12.05.2020, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost inclus în Programul național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, conform prevederilor OMS nr377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2017 și 2018. În baza acestul program vor fi alocate de la bugetul de stat al Ministerului Sănătății sume pentru realizarea activității de testare RT-PCR în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus SARS COV 2”, anunță conducerea SJU Vaslui.

În vederea efectuării serviciilor de testare, spitalul vasluian a achiziționat un echipament PCR performant, cu fonduri din donațiile unor oameni de afaceri, fundații, Episcopia Hușilor sau persoane fizice, iar laboratorul a fost amenajat în curtea unității spitalicești, fiind respectate toate circuitele, iar personalul a fost deja instruit pe partea de testare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr din Văleni, pericol public pe străzile din Vaslui! Polițiștii l-au prins băut la volan!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Hușean, în stare de ebrietate, a acroșat o tânără, în timp ce manevra mașina cu spatele

Polițiștii Biroului Poliției Rutiere Huși au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *