vineri , 5 iunie 2020, 11:19
Home / Local / Învăţămant / Primăria Fălciu va construi un corp nou de clădire la Liceul ”Dimitrie Cantemir”

Primăria Fălciu va construi un corp nou de clădire la Liceul ”Dimitrie Cantemir”

Noul corp al Liceului Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” Fălciu va fi amplasat pe locul unde este actualmente terenul de sport.

Este un proiect dinamic, ce corespunde din toate punctele de vedere, conform standardelor europene și va avea 3 nivele: subsol, parter și etaj.

Pe 6 mai a fost semnat contractul de finanțare, având o valoare integrală a proiectului de 5.128.229,85 lei, iar 97,95% din fonduri reprezintă finanțare europeană.

”Datorită spațiului limitat, clădirile în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” din Fălciu nu îndeplinesc în totalitate normele de funcționare. Întrucât ne dorim ca elevii și cadrele didactice să beneficieze de un act didactic de calitate, iar cursurile sa se desfașoare într-un singur schimb, am inițiat încă din anul 2019 un nou proiect: ”Construire corp nou și dotare Liceu Tehnologic Dimitrie Cantemir, Comuna Fălciu, Județul Vaslui”. În prezent Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” Fălciu este singura unitate de învățământ de nivel secundar superior (preuniversitar) din comuna Fălciu care înglobează elevi și din comuna învecinată (Berezeni)”, a precizat Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” din Fălciu are o capacitate de școlarizare pentru un număr de maxim 325 de elevi, însă la nivelul anului școlar 2017-2018 unitatea a fost supraaglomerată, înglobând 397 de elevi.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vasluian arestat preventiv, după ce și-a băgat în spital soția și nora

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 64 de …

Dosar penal pe numele unui adolescent care conducea un motociclu fără a poseda acest drept

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *