duminică , 29 martie 2020, 07:40
Home / Local / Actualitate / Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui – Biroul de Ordine Publică Vaslui au reţinut un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, distrugere şi violare de domiciliu împotriva tatălui său.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Vaslui – Biroul de Ordine Publică au fost sesizaţi, de către un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, fiul său, în vîrstă de 48 de ani, a încălcat prevederile ordinului provizoriu de protecţie poliţişti la data de 21 martie a.c.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul a încălcat în mod repetat prevederile ordinului provizoriu de protecţie, ultima dată în ziua de 22 martie a.c., ora 23:30, când persoana bănuită s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, a distrus un grilaj metalic de protecţie a geamului şi pătruns în interiorul acesteia.

Având în vedere faptul că bărbatul avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de ordinul provizoriu, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 metri faţă de persoana vătămată şi locuinţa acesteia, acesta a încălcat cu bună ştiinţă ordinul de protecţie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea a 5 infracţiuni (ameninţare, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu în formă continuată, distrugere şi violare de domiciliu), toate săvârşire împotriva tatălui său.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru a fi dispusă o măsură preventivă.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *