duminică , 29 martie 2020, 07:23
Home / Local / Actualitate / PS Ignatie: ”Casele oamenilor pot deveni loc al prezenţei lui Dumnezeu!”

PS Ignatie: ”Casele oamenilor pot deveni loc al prezenţei lui Dumnezeu!”

De Sărbătoarea Bunei Vestiri, Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal din Huşi.

Din păcate, credincioșii nu au avut acces în sfântul lăcaș, după ce autoritățile au restricționat prezența oamenilor în biserici în plină epidemie de coronavirus.

Părintele Episcop Ignatie a insistat asupra faptului că, prin trăirea credinţei şi prin curăţirea sufletului, casele oamenilor pot deveni loc al prezenţei lui Dumnezeu:

„Casa sufletului nostru, casa noastră poate să devină un loc în care Dumnezeu ni se descoperă. Un loc în care putem primi vestea că Hristos se întrupează în inimile noastre dacă şi noi suntem cu sufletul curat.

Dumnezeu poate transforma casa fiecărui om.

Dacă ne trăim credinţa frumos, dacă luptăm pentru curăţia sufletului nostru, putem transforma casa noastră precum cea din Nazaret, unde a venit Arhanghelul Gavriil şi a adus Maicii Domnului vestea cea mai minunată pentru umanitate.

În acea casă Fecioara Maria a primit descoperirea Preasfintei Treimi.

Preasfânta Treime a lucrat împreună la acest act fundamental al istoriei umanităţii: Întruparea.

Tatăl este Cel care umbreşte, Duhul Sfânt este Cel care se pogoară şi Fiul este Cel care se întrupează. Sfânta Treime este descoperită în acest eveniment esenţial pentru umanitate.

Dumnezeu, aşa cum ne încredinţează cartea Apocalipsei (3, 20), stă la uşa omului şi bate. El aşteaptă să i se răspundă ca să intre în inima omului, în viaţa şi în casa lui.

Această casă vrea să o transforme într-un loc în care se sălăşluieşte Sfânta Treime, într-o casă în care putem primi vestea naşterii lui Dumnezeu printre oameni”.

Preasfinţia Sa a menţionat că, dintre toate locurile din lume, Dumnezeu a ales să se întrupeze în unul dintre cele mai smerite, datorită purităţii sufletului Fecioarei Maria:

„Dumnezeu nu a descoperit această veste minunată, a Întrupării, în Tempul din Ierusalim sau într-o casă foarte importantă, unde să locuiască cineva cu o anumită vizibilitate socială.

Dimpotrivă, El a ales o casă dintr-un sat foarte mic.

Şi-a ales cea mai smerită persoană din umanitate, dar foarte frumoasă la suflet şi plină de curăţie.

Sfântul Grigorie Palama ne spune că în Maica Domnului erau toate darurile dumnezeieşti pentru că Dumnezeu nu poate veni decât într-un loc frumos.

Casa noastră poate să fie un loc în care să primim vestea naşterii lui Dumnezeu în sufletul nostru, loc în care Domnul ne umbreşte cu harul Său, o casă care să devină ca o biserică.

Maica Domnului este, aşa cum o numeşte Sfântul Grigorie Palama, rădăcina libertăţii fiecărui om.

Prin ea avem şansa de a ne împărtăşi cu adevărat de Cel care este libertatea absolută, iubirea absolută, înţelepciunea absolută, Iisus Hristos”.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *