duminică , 29 martie 2020, 07:04
Home / Local / Actualitate / Semnal tras de PSD: ”Nu transformați Spitalul Municipal Bârlad în spital suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19!”

Semnal tras de PSD: ”Nu transformați Spitalul Municipal Bârlad în spital suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19!”

Spitalul Municipal de Urgență din Bârlad a devenit oficial spital pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

În caz că numărul celor depsitați cu coronavirus crește, bolnavii nu vor mai fi transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, ci direct la Bârlad.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății nu este agreată de consilierii PSD Bârlad, considerând că această măsură drept un ”genocid medical”.

”Spitalul din Bârlad are o structura improprie tratării epidemiilor. Detaliez: infrastructura și circuitele sunt slab utilitate, dificil de controlat din punct de vedere epidemiologic. Personalul medical de specialitate este subdimensionat și lipsit de protecție. Vor fi ușor de contaminat. De asemenea, nu pot asigura continuitatea actului medical. În condițiile în care spitalul nu deține echipamente de protecție minimale pentru secțiile chirurgicale, expunerea personalului la invazia Covid-19, este similară unui genocid medical. Spitalul nu deține ventilatoare mecanice pentru cei internați cu Covid-19. De asemenea, spitalul nu deține medicație antivirală pentru acest virus, conform cu protocoalele medicale”, a declarat deputatul Adrian Solomon.

Astfel, consilierii locali din Bârlad s-au întrunit în ședință de îndată, unde au inițiat o declarație prin care resping planul Comitetului Județean de Urgență și a Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Municipal Bârlad în spital suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19!

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *