duminică , 29 martie 2020, 08:35
Home / Local / Vasluiul nu se află pe harta județelor cu persoane infectate cu virusul Covid-19

Vasluiul nu se află pe harta județelor cu persoane infectate cu virusul Covid-19

Conform datelor furnizate de Instituția Prefectului, în prezent, în spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 31 de persoane, iar numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este de 310, nefiind niciun caz confirmat cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 33 de persoane.

”Privind starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină putem declara că nu sunt probleme deosebite. Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu deține echipamente de testare pentru COVID – 19, testarea se realizează la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului-județul Vaslui.

Având în vedere Hotărârea nr. 10/14.03.2020 a comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Instituția Prefectului menționează că toate persoanele asimptomatice sosite în România începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, din țări care înregistrează cel puțin 500 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au obligația de a se autoizola la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, se atrage atenția asupra acestei necesități de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus ( COVID – 19 ), pentru aceasta fiind necesară cooperarea și implicarea cetățenilor.

”Rugăm cetățenii care nu se află în izolare sau carantină să folosească pentru sesizări numărul unic de urgență 112, iar pentru alte informații despre COVID – 19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358. Facem precizarea că, nerespectarea condițiilor de izolare intră sub incidența Articolului 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală”, se mai precizează în comunicatul Prefecturii Vaslui.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *